Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Noiembrie 2014 | 10:08
O delegaţie moldovenească participă la training-uri în Suedia
La Stockholm, în perioada 10-28 noiembrie, se desfăşoară ediţiile anuale de training din cadrul programelor „Strategii pentru Creşterea Sectorului Privat de Afaceri” şi „Managementul Strategic în domeniul Afacerilor”, anunţă Ambasada Republicii Moldova în Regatul Suediei.
Aceste două programe se implementează prin sinergie pentru a orienta sectorul privat și cel al administrației publice din Moldova, Georgia, Ucraina, Bosnia și Herțegovina spre o cooperare mai strânsă în vederea asigurării celor mai performante practici de implementare a regulilor de comerț și dezvoltare economică în beneficiul societății din țările respective.

Evenimentul a reunit în capitala suedeză 53 de participanți, Republica Moldova fiind reprezentată de 11 delegați din partea Comisiei Naționale pentru Piețele Financiare, MIEPO, Centrul E-guvernare, Organizației pentru dezvoltarea Businessului Mic și Mijlociu, precum și din partea unor companii autohtone.

Seminarul oferă participanților un prilej deosebit de a se familiariza cu metodele de lucru din sfera promovării și creșterii businessului împărtășite de sectoarele public și privat din țările nordice.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam