Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Octombrie 2014 | 10:20
O delegaţie a Serviciului de Stat de Arhivă a efectuat o vizită de studiu în Estonia
O delegaţie a Serviciului de Stat de Arhivă (SSA) şi Centrului e-Guvernare din Republica Moldova, a efectuat o vizită de studiu în Estonia în perioada 30 septembrie - 4 octombrie.
Vizita s-a desfăşurat în cadrul proiectului privind „Elaborarea Strategiei de digitalizare a Arhivei Naţionale a Republicii Moldova” implementat cu suportul Arhivei Naţionale a Estoniei şi a avut drept scop preluarea celor mai bune practici şi tehnologii estoniene pentru digitalizarea arhivei din ţara noastră .

Membrii delegaţiei au vizitat Arhiva Naţională şi Agenţia de Protecţie a Datelor din Tartu, Centrul de digitalizare al bibliotecii Universităţii din Tallinn, Arhiva de filme, Arhiva Naţională şi Centrul TIC Demo din Tallinn.

Delegaţia, condusă de Ion Varta, director general al SSA, a avut posibilitatea să cunoască experienţa Estoniei la capitolul digitalizarea Arhivei Naţionale şi să discutate cu partenerii estonieni posibilităţi de dezvoltare a infrastructurii pentru organizarea Arhivei Naţionale din Republica Moldova, convenind asupra acţiunilor ulterioare în cadrul proiectului, informează Ambasada Moldovei la Tallinn.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam