Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Mai 2014 | 13:06
O expoziţie de port popular italian, vernisată la Chişinău
Costume naţionale italiene din sec. XVIII-XX au fost prezentate la o expoziţie deschisă la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chişinău.
Costumele au fost aduse din patru regiuni ale Italiei -  Trentino, Piemont, Lombardia şi Sardinia,  de către Veronica Cibotaru, preşedintele Asociaţiei moldo-italiene „Arcobaleno” (Curcubeul),  stabilită de mai mulţi ani cu traiul în regiunea Trentino.

Evenimentul s-a produs în cadrul Săptămânii culturii italiene în Republica Moldova, care se desfăşoară în perioada 5-11 mai.

La eveniment a participat ambasadorul Italiei în Republica Moldova, Enrico Nunziata, care a menţionat între altele că şi această expoziţie este un mod de apropiere dintre cultura italiană şi cea moldovenească, scrie Moldpres.

Expoziţia va funcţiona până pe 11 mai,  iar pe 17 mai, în Noaptea Muzeelor, eveniment prilejuit de Ziua Internaţională a Muzeelor, costumele vor fi incluse în cadrul expoziţiei costumelor popoarelor lumii cu genericul „Unitate prin diversitate”.

Tot la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a fost inaugurat Festivalul Cinematografic  italian de Istorie şi Arheologie, care va dura până la 11 mai.
Săptămâna culturii italiene se va încheia sâmbătă cu un concert la Sala cu Orgă, prezentat de corul Liceului „Dante Alighieri” şi artişti din Italia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam