Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Iulie 2018 | 14:24
Expoziţie de covoare basarabene, la Vaslui
O expoziţie itinerantă cu genericul „Imaginea lumii ţesută în lână. Scoarţe din patrimoniul Muzeului Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală al Republicii Moldova” a fost vernisată recent la Muzeul Judeţean „Ştefan cel Mare” din Vaslui, România, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.
Secretarul științific al Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală din Chişinău, Varvara Buzilă, a menționat că expoziția cuprinde 36 de covoare basarabene din secolele XVIII-XIX.
 
„Această expoziție are o dublă semnificație, de a celebra Centenarul Unirii şi de a promova bogăția scoarțelor basarabene în spațiile românești după ce „Tehnicile tradiționale de realizare a scoarței în România și Republica Moldova” au fost incluse în Lista reprezentativă UNESCO”, a precizat Varvara Buzilă.
 
Anterior, expoziția din Republica Moldova a mai fost găzduită de Muzeul Țării Crișurilor din Oradea și Muzeul Etnografic al Moldovei de la Iași.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam