Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2018 | 11:11
O familie de moldoveni, implicată într-un accident produs în judeţul Iaşi
Patru persoane, dintre care doi copii, au fost rănite, sâmbătă dimineaţa, în Leţcani, judeţul Iaşi, după ce şoferul ar fi adormit la volan şi apoi a intrat frontal într-un copac de pe marginea drumului, notează site-ul mediafax.ro. Potrivit şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor - SMURD, prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, în accident a fost implicată o familie din Republica Moldova.
Este vorba despre doi băieţi de opt şi de doi ani, precum şi mama şi tatăl lor, ambii în vârstă de 29 de ani. Bărbatul a pierdut controlul volanului după ce ar fi adormit la volan.

„În autoturismul implicat în accident au fost patru victime, doi adulţi şi doi copii, fiind vorba despre o familie din Republica Moldova. Copiii se aflau pe bancheta din spate, cu centurile puse. Din câte se pare, şoferul ar fi adormit la volan şi ar fi intrat frontal într-un copac de pe marginea drumului din Leţcani. La faţa locului au fost trimise echipaje SMURD. Şoferul şi copilul de doi ani sunt transportaţi la UPU Sfânta Maria, iar, mai apoi, la Sfântul Spiridon. Celălalt copil, de opt ani, este dus, de asemenea, la UPU Sfânta Maria, în timp ce mama sa este transportată la UPU „Sfântul Spiridon”, a spus Diana Cimpoeşu, citată de Mediafax.

Potrivit acesteia, şoferul acuză dureri de cap şi de coloană lombară, în vreme ce soţia sa este policontuzionată.

Acesta este al treilea accident rutier grav în ultima săptămână produs pe drumurile din judeţul Iaşi. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz şi efectuează cercetări pentru vătămare corporală din culpă.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam