Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Octombrie 2017 | 14:23
O familie de moldoveni, implicată într-un accident rutier în România
O familie de moldoveni au fost la un pas de moarte în România. Două surori, de 13 şi 21 de ani, au fost transportate de urgenţă la spital, după ce maşina în care se aflau, împreună cu părinţii, a derapat de pe traseu şi s-a răsturnat, relatează Moldova 1.
Potrivit presei de peste Prut, accidentul a avut loc la doar câţiva kilometri de Vama Albiţa. Oamenii legii au stabilit că şoferul de 44 de ani conducea cu viteză, iar într-o curbă a pierdut controlul volanului. Testul cu aparatul etilotest a arătat un rezultat negativ. Bărbatul este cercetat penal pentru vătămare din culpă. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam