Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Iunie 2017 | 09:47
O fetiţă din Moldova a dispărut în mare în România
O fetiţă de 11 ani din Republica Moldova este căutată de scafandrierii români după ce a dispărut în mare. Cazul s-a produs marţi în localitatea Eforie Nord din judeţul Constanţa, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, fetiţa se afla în apă alături de mama şi sora ei în momentul în care curenţii puternici le-au tras pe toate la fundul apei. Mama şi sora copilei au fost salvate şi au ajuns la mal, fata, însă  nu a fost găsită.

Copila intrase în apă împreună cu mama ei, deşi salvamarii arboraseră steagul roşu care interzice scăldatul. În ajutorul salvamarilor au venit şi scafandri, dar fără succes. Căutările continuă.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam