Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Februarie 2018 | 09:50
O maşină înmatriculată în Moldova, implicată într-un accident în România
O persoană şi-a pierdut viaţa, iar altele şapte a fost rănite, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în judeţul Vaslui, România, în urma coliziunii dintre două autoturisme. Este vorba despre un automobil înmatriculat în Republica Moldova şi unul din Vrancea, informează adevarul.ro.
Potrivit sursei citate, cercetările desfăşurate de poliţişti la faţa locului au arătat că vinovat de producerea accidentului ar fi şoferul din Republica Moldova, un bărbat de 35 de ani. Potrivit anchetatorilor, șoferul a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat pe contrasens lovind frontal maşina din Vrancea, care, în urma impactului, a fost proiectată în câmp.

În consecință, șoferul mașinii înmatriculate în Vrancea, un bărbat de 40 de ani, și-a pierdut viața, iar celelalte șapte victime, inclusiv doi copii, au fost transportate la spital.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam