Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Iulie 2018 | 16:46
O maşină înmatriculată în Republica Moldova, implicată într-un accident în România
(UPDATE) Cetăţenii moldoveni care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului grav de pe o stradă din localitatea Moacşa, din judeţul Covasna, România, erau tată şi fiu, originari din localitatea Copceac, UTA Găzăuzia. Bărbatul, împreună cu doi fii de ai săi se îndreptau spre Germania. În urma impactului, tatăl şi fiul cel mai mare s-au stins din viaţă. Potrivit agenţiei Agerpres, citată de Radio Moldova Actualităţi, al doilea fiu se află internat în Spitalul de Urgenţă Judeţean.
(UPDATE 10:03) Două persoane și-au pierdut viața, iar alte două au fost rănite, marţi dimineaţă, în localitatea Moacşa, din judeţul Covasna, România, în urma unui accident rutier, în care a fost implicat un autoturism înmatriculat în Republica Moldova şi un autotren, înmatriculat în Argeş, notează site-ul news.ro.

Potrivit site-ului realitateadecovasna.net, două persoane din autoturism şi-au pierdut viaţa în urma acestui accident. Este vorba despre şoferul mașinii, un bărbat de 28 ani şi unul dintre pasageri, un bărbat de 57 ani

Un alt bărbat de 32 de ani, pasager în autoturism, dar și șoferul TIR-ului au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

La intervenţie au participat două echipaje de descarcerare, un echipaj SMURD şi două de la Serviciului Judeţean de Ambulanţă.
 
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam