Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Ianuarie 2018 | 11:16
O moldoveancă a căzut de pe un munte în Italia
O moldoveancă, în vârstă de 45 de ani, a decedat după ce a căzut de pe un munte în Italia. Tragedia s-a produs sâmbătă, în comuna Ala, provincia Trento, în zona Refugiului Fraccaroli, scrie ştirilocale.md.
Moldoveanca împreună cu un prieten au mers să alerge pe munte la o altitudine de 1,700 de metri. Zona era înconjurată de o ceață densă, iar din cauza vizibilității reduse și a zăpezii înghețate, femeia a alunecat și a căzut în gol. Un martor a auzit strigăte și a chemat imediat salvamontiștii.

Operațiunea de căutare a fost destul de dificilă din cauza zonei abrupte și a ceții dense. Salvamontiștii au reușit să localizeze femeia, dar nu au mai putut face nimic pentru ea.

În încercarea de a ajunge la moldoveancă, bărbatul care o însoțea s-a rătăcit și a fost găsit câteva ore mai târziu în stare de hipotermie.

Corpul neînsuflețit al femeii urmează să fie recuperat pe parcursul zilei de astăzi. Moldoveanca era rezidentă în comuna Soave, în zona Verona.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam