Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Aprilie 2016 | 14:03
O moldoveancă a decedat în urma unui accident rutier produs în Italia
Tragedie într-o familie de moldoveni stabilită cu traiul în Italia. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a urcat la volan în stare de ebrietate, iar ca urmare a intrat cu maşina într-un zid. În urma impactului, soţia acestuia, de 41 de ani a decedat pe loc, relatează Mesager.
În automobil se mai aflau și cei doi copii ai familiei, care, din fericire, au sсăpat nevătămaţi.

Presa italiană scrie că bărbatul ar fi avut o concentraţie de alcoolemie în sânge de trei ori mai mare decât limita stabilită de legislaţie.

Șoferul a fost reţinut de oamenii legii şi riscă de la opt la 12 ani de închisoare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam