Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Decembrie 2015 | 10:42
O moldoveancă a devenit noul director al BERD pentru Bulgaria
Moldoveanca Larisa Monastirli a fost numită director la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru Bulgaria. Ea îl va înlocui pe Daniel Berg, care a devenit directorul BERD pentru Serbia, informează banker.bg.
Larisa Monastirli și-a început activitatea la BERD în anul 2001. Apoi, în perioada anilor 2007-2012, a activat la Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre.

Moldoveanca are experiență în domeniul proiectelor pentru infrastructură municipală și de mediu, agricultură și energie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam