Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Martie 2017 | 15:00
O moldoveancă a fost arestată în Italia pentru furt
O moldoveancă în vârstă de 41 de ani, a fost arestată de către forţele de ordine din Vicenza, Italia, după ce ar fi furat mai multe articole vestimentare, dar şi parfumuri, scrie ştirilocale.md.
S-a întâmplat în acest weekend, în piața Castello, chiar în centrul orașului Vicenza. Moldoveanca a mers la shopping, dar nu intenționa să cheltuie bani. Așa că și-a ales mai multe haine, a mers în cabina de probă, le-a tăiat plăcuțele anti-furt și-a mai luat și parfumuri și s-a pornit spre ieșire, nu înainte de a le ascunde în geantă.

Ghinionul ei a fost să fie oprită chiar înainte să părăsească magazinul. La fața locului au ajuns și forțele de ordine, care au găsit asupra femeii bunuri în valoare de 800 de euro. Femeia a fost arestată pentru furt calificat.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam