Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Ianuarie 2015 | 11:09
O moldoveancă a fost împuşcată la Odesa
O moldoveancă a murit în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, iar soţul ei a fost grav rănit, în preajma oraşului ucrainean, Odesa, după ce maşina în care se deplasau a fost ciuruită de gloanţe de către doi indivizi, şi ei cetăţeni ai Republicii Moldova, potrivit rbc.ua, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Bărbatul şi femeia, cetăţeni ai Moldovei, au intrat în Ucraina cu un automobil de „Mercedes”. Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că rudele victimelor vor ajunge astăzi la Odesa unde Consulatul Republicii Moldova a început procedurile de repatriere a corpului neînsuflețit al femeii împușcate.

Vladimir Şablienko de la Direcţia regională Odesa a MAI, a declarat că șoferul a reușit să ajungă la cel mai apropiat post de poliție și a cerut ajutor. Victimele au fost transportate la spital.

Despre femeia decedată se știe că este originară din satul Meșeni, raionul Rezina.

Serviciul de presă al Poliției de Frontieră a informat că va reveni ulterior cu detalii pe marginea acestui caz.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam