Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Septembrie 2016 | 13:48
O moldoveancă a fost înjunghiată în Italia
O moldoveancă, stabilită în Italia, a fost înjunghiată de soţul său în casa surorii victimei dintr-o regiune din Italia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Potrivit forţelor de ordine, din primele investigaţii, se presupune că ar fi vorba de o tentativă de omor. Femeia a fost înjunghiată cu un cuţit de către soţ după ce între cei doi s-ar fi iscat o ceartă.

Ca urmare, agresorul a încercat să fugă, ieşind în stradă, iar la un moment dat a fost lovit de un tractor pe şosea.

Poliţia a intentat un dosar pe acest caz.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam