Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Ianuarie 2015 | 15:06
O moldoveancă a încercat să ajungă în Marea Britanie, ascunsă într-o valiză
Un cetăţean leton a încercat să îşi treacă ilegal soţia în Marea Britanie. Moldoveanca în vârstă de 30 de ani era ascunsă într-un geamantan. Soţii au recurs la acest şiretlic deoarece femeii i s-a refuzat dreptul de a locui în Marea Britanie, anunţă mirror.co.uk.
Presa engleză informează că Bogden Croitor a fost oprit de reprezentanții serviciului de migrație atunci când a ajuns în portul auto din Dover. La un control al mașinii oamenii legii au depistat valiza în care era ascunsă femeia.

Pentru acțiunile sale, Bogden Croitor a fost condamnat la 14 luni de închisoare cu suspendare la doi ani, 100 de ore de muncă neplătita și o amendă de 400 de lire sterline, notează sursa citată.

Moldoveanca a încercat de două ori să obțină viza pentru Marea Britanie însă de fiecare dată a eșuat.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam