Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Ianuarie 2014 | 13:38
O moldoveancă a murit într-un accident în Italia
O cetăţeancă a Republicii Moldova a decedat în urma unui accident rutier ce a avut loc în Italia, pe autostrada Milano-Napoli, informează lanazione.it.
Femeia în vârstă de 42 de ani care muncea în Italia era rezidenta comunei italiene Figline Valdarno din provincia Florenţa. Victima, care se afla la volanul automobilului, a ieşit pe banda de contrasens, izbindu-se frontal de un autobuz.

Moldoveanca a murit pe loc, iar şoferul şi alţi pasageri din autobuz au fost răniţi, starea lor nefiind gravă, subliniază sursa.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam