Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Noiembrie 2015 | 14:07
O moldoveancă a murit strangulată în Cipru
O femeie de 36 de ani din Moldova a murit strangulată în Cipru. Potrivit presei locale, victima a fost găsită fără suflare pe podea, duminică seara, în apartamentul ei din Larnaca. Informaţia a fost confirmată şi de Ministerul de Externe de la Chişinău, relatează Mesager.
Potrivit informaţiilor preliminare, cel mai probabil, femeia a fost ucisă. Corpul neînsufleţit al moldovencei a fost descoperit de două prietene, care s-au dus să-i facă o vizită după ce aceasta nu dădea semne de viaţă, timp de câteva zile. Ele au menţionat că victima era cu mâinile legate la spate.

Medicul legist a constatat că decesul a survenit prin asfixiere. Corpul femeii va fi adus acasă după finalizarea anchetei.

Victima era originară din Orhei şi locuia singură în Larnaca de şapte ani. Aceasta lucra în calitate de manichiuristă.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam