Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Ianuarie 2018 | 09:45
O moldoveancă, premiată pentru promovarea culturii Republicii Moldova în Grecia
Moldoveanca Svetlana Lisagor Vergis, preşedinta Uniunii de prietenie Moldo-Elena „Al. Ipsilantis”, a fost premiată de către UNESCO din Pireu şi Insulele din Grecia, cu Titlul Onorific pentru contribuţia sa în domeniul culturii, scrie ştirilocale.md.
Titlul i-a fost înmânat de către președintele UNESCO din Pireu și Insule, Ioannis Maronitis.
 
„Primesc cu onoare acest titlu ce vreau să-l împart cu echipa mea din cadrul Uniunii, care au investit încredere în persoana mea și se implică activ și neobosit în ultimii șapte ani, în promovarea Republicii Moldova. Mulţumesc lui Maronitis, președintele Clubului UNESCO din Pireu și Insule pentru colaborarea excepțională și pentru susținerea instituției UNESCO în realizarea acțiunilor culturale ale diasporei din Republica Moldova. Cultura este acea sursă de comunicare eficientă, frumoasă și credibilă prin care se pot cunoaște mai bine popoarele între ele. Astfel, promovăm Moldova și vă mulțumim din suflet pentru dragostea față de țara noastră, pentru cultura Moldovei și pentru poporul ei”, a menționat Svetlana Lisagor Vergis.
 
Uniunea de prietenie Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis”, a fost fondată în 2010. Membrii acesteia sunt originari din Republica Moldova, stabiliţi în Grecia, dar și eleni, majoritatea persoane cu studii superioare, profesori, artiști, medici, juriști, economiști, oameni de afaceri. Scopurile și obiectivele Uniunii sunt de susținere (juridică, psihologică, umanitară) a diasporei moldoveneşti din Grecia, promovarea valorilor și patrimoniului național-cultural, dar şi promovarea turismului și produselor moldovenești.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam