Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Martie 2017 | 14:50
O moldoveancă din Portugalia a impresionat juriul la un concurs din România
O moldoveancă din Portugalia a impresionat aseară juriul la concursul „Românii au talent”. Victoria Leuca a interpretat un gen de muzică tradiţional portughez. Tânăra a trecut mai departe în concurs cu sute de aplauze şi patru de da.
Victoria are 14 ani, s-a născut în Portugalia și locuiește împreună cu părinții săi. Ea cântă de când se ține minte, iar genul de muzică tradițional portughez l-a îndrăgit acum câțiva ani.

Victoria Leuca a participat la numeroase concursuri muzicale în Portugalia, dar și în străinătate, reușind să obțină multe premii și diplome. Victoria este nelipsită și de la evenimentele culturale organizate în diasporă, unde încântă publicul cu piese atât în portugheză, cât și în limba română.
 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam