Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 August 2017 | 13:32
O moldoveancă, filmată cum o bate pe bătrâna de care îngrijea în Italia
O moldoveancă în vârstă de 46 de ani, care îngrijea de o bătrână în oraşul Padova (Italia), îşi bătea periodic bătrâna pe care o îngrijea. Femeia a fost filmată de către un vecin, iar forţele de ordine cercetează cazul, scrie ştirilocale.md.
Moldoveanca lucrează în casa bătrânei de zece ani și avea încrederea totală din partea familiei. Victima în vârstă de 87 de ani este paralizată și imobilizată într-un scaun cu rotile. Ea mai suferă de Alzheimer și mai are și un fiu cu probleme psihice în casă, care de asemenea era bătut de moldoveancă.

Bătăile au început acum un an, când bătrâna refuza să mănânce sau să bea. Îngrijitoarea o lovea cu palmele peste față și o trăgea de păr. Italianca mai are un fiu stabilit în Elveția, dar care în fiecare lună venea să-și viziteze mama. El a observat de la un timp echimoze pe corpul mamei, dar de fiecare dată moldoveanca găsea explicații.

Coșmarul celor doi italieni, mamă și fiu, ambii bolnavi, a durat până acum două săptămâni, când un vecin a filmat de la fereastră ce se întâmpla în casa unde lucra moldoveanca. În imagini se vede clar cum moldoveanca o lovește de câteva ori pe bătrână cu palma peste față. Filmulețul video a fost prezentat judecătorilor, care i-au interzis moldovencei să se apropie de casa bătrânei.

Cercetările continuă pentru a găsi suficiente dovezi. Familia bătrânei vrea ca moldoveanca să ajungă după gratii pentru ceea ce a comis.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam