Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Mai 2015 | 11:23
O moldoveancă şi-a prezentat ţara de origine la o şcoală din Portugalia
O tânără moldoveancă a prezentat Republica Moldova în Portugalia prin dimensiunea turistico-gastronomică. Veronica Filipaşco, în vârstă de 20 de ani, elevă în anul trei la specialitatea Turism, la Şcoala secundară „Santa Maria-Portela” din oraşul portughez Sintra şi-a prezentat ţara de origine la una din probele lansate de instituţia de învăţământ la care studiază.
Moldoveanca, pentru a promova proba de aptitudini profesionale, a decis să prezinte Republica Moldova în dimensiunea ei turistico-gastronomică. A realizat conceptul video al prezentării şi a gătit, ajutată de părinţi, bucate tradiţionale moldoveneşti.
 

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Portugalia, pentru acest proiect tânăra a primit calificativul mult râvnit – „Excelent”.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam