Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Septembrie 2014 | 12:32
O moldoveancă îşi lansează un volum de versuri la Chişinău
Basarabeanca Galina Martea, stabilită actualmente în Olanda, îşi va lansat astăzi, 25 septembrie, la Chişinău volumul de versuri intitulat „Durere tricoloră”.
Autoarea cărţii va fi prezentă la lansare prin intermediul tehnologiilor informaţionale, de la distanţă, comunicând cu cititorii cărţii sale prin Skype.

Atmosfera inspirată de versurile Galinei Martea, care relevă dragostea de ţară, de neam, de simbolurile naționale, va fi susţinută şi de tânără interpretă Ecaterina Burghilă de la Liceul „Ion Inculeţ” din Vorniceni, Străşeni.

La evenimentul moderat de scriitorul şi cercetătorul Iurie Colesnic vor participa scriitorii Nicolae Dabija, Galina Furdui, Claudia Partole, Marcela Mardare, academicianul Nicolae Bucun, doctorul în pedagogie Maria Hadârcă, profesori universitari, specailişti de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, directori de licee, elevi de la Liceele ”Gh. Asachi” şi ”George Meniuc” din capitală.

Evenimentul va avea loc la ora 13.00, la filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam