Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Ianuarie 2014 | 12:45
O moldoveancă impusă să cerşească în Rusia
O minoră, în vârstă de 16 ani, a fost impusă de doi soţi şi fiul acestora să cerşească în Federaţia Rusă timp de patru luni. Banii obţinuţi victima îi transmitea inculpaţilor şi abia în iulie 2011 a fost lăsată să revină în Republica Moldova.
Procuratura Generală anunță că investighează doi soţi şi fiul acestora care au promis minorei că o vor angaja la o slujbă bine plătită în oraşul Moscova.
Inculpaţii însă au organizat transportarea acesteia în martie 2011 în oraşul Habarovsk, unde victima, a fost impusă să cerşească pe străzile oraşului. După o perioadă de timp, tânără a fost transportată în oraşul Vladivostok, unde la fel a practicat cerşetoria. , care se afla într-o stare materială grea,

În urma percheziţiei la domiciliul bănuiţilor, au fost depistaţi şi sechestraţi bani în sumă de 600 dolari SUA, 1270 ruble ruseşti şi 3936 lei moldoveneşti, care ulterior au fost confiscaţi în proprietatea statului.

Inculpații au fost condamnaţi la câte şapte ani de închisoare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam