Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Aprilie 2015 | 15:40
O moldoveancă - maltratată în Italia
O femeie din Republica Moldova în vârstă de 40 ani a fost supusă unor violenţe cu caracter sexual în oraşul italian Campagnola. Aceasta a fost internată în spital în stare gravă, informează corrieredelveneto.corriere.it.
Potrivit poliției italiene, suspect de actele de agresiune se face un bărbat de 28 de ani de origine marocană.

Presa italiană menționează că pe corpul victimei erau semne vădite de violență, tăieturi și vânătăi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam