Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Septembrie 2018 | 20:14
O moldoveancă - principala favorită a Supermaratonului de 24 de ore din Portugalia
Câştigătoarea Campionatului deschis al Republicii Moldova la Supermaraton de 24 de ore, Elena Iabanji, participă la o nouă cursă de 24 de ore, de data aceasta în Portugalia, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Radio Chişinău.

Moldoveanca, stabilită la Lisabona, este câștigătoarea de anul trecut a competiției din Portugalia, fiind favorită în cursa de anul acesta, ce se desfășoară în localitatea Vale de Cambra.
 
La începutul acestei veri, Elena Iabanji a câștigat Campionatul deschis al Republicii Moldova la Supermaraton de 24 de ore, care s-a desfășurat pe 2 și 3 iunie la Chișinău, în Parcul Valea Morilor. Atleta a alergat 178 de kilometri în decursul a 24 de ore, stabilind astfel și recordul absolut al acestei curse.

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam