Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Mai 2014 | 11:46
O moldoveancă reţinută în Rusia pentru trafic de fiinţe
O cetăţeancă a Republicii Moldova a fost reţinută la Moscova de oamenii legii din Federaţia Rusă pentru că ar fi încercat să vândă pentru sclavie sexuală câteva persoane, informează vesti.ru.
Presa rusă menționează că poliția rusească a aflat că o tânără în vârstă de 23 de ani „propunea spre vânzare” trei fete cu vârsta cuprinsă între 18 și 20 ani contra sumei de 400 de mii de ruble.

Moldoveanca pe numele căreia a fost deschis dosar penal pentru trafic de ființe a fost reținută în timp ce primea suma solicitată.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam