Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Februarie 2018 | 16:15
O moldoveancă se află în TOP 100 Influencers in Identity, alături de Mark Zuckerberg şi Edward Snowden
Mariana Dahan, originară din Ungheni, Moldova, aflată în fruntea Proiectul World Identity Network, este în TOP 100 Influencers in Identity alături de Mark Zuckerberg şi Edward Snowden.
Proiectul pe care îl conduce are drept obiectiv să lupte cu traficul de copii, oferind copiilor și minorilor documente de identificare personală, notează stirilocale.md.

Mariana a făcut studii post universitare la Massachusets Institute of Technology- Sloan School of Management și doctorat la Paris II Assas University din Franța.

Moldoveanca a fost coordonator de programe și specialist senior în tehnologii de informare și comunicare la Banca Mondială. Mariana este și fondatoare la Global Blockchain Business Council, organizație care implementează tehnologii blockchain- un mecanism care permite oricui să stocheze sau să transfere active.

Ce este un influencer?
Influencerul este persoana din online care a trecut la nivelul în care a devenit o imagine reprezentativă pentru industria în care își desfășoară activitatea. El este cel care creează comunități în jurul blogului, contului său de Facebook, Instagram sau Snapchat, canalului de Youtube, comunități active pe care are puterea de a le influența si a le determina să acționeze.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam