Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iunie 2017 | 19:20
O moldoveancă şi o româncă, printre victimele atacului de la Paris
O moldoveancă şi o româncă se numără printre persoanele rănite într-un atac produs duminica trecută asupra unui restaurant din Paris. Presa franceză scrie că este vorba despre două tinere de 21 şi 23 de ani, Domnica şi Lidia, care rămân internate în spital în stare critică, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Ambele tinere erau chelneriţe în restaurantul "Transilvania", deschis acum şase ani de o familie de români. În acea seară de duminică, trei bărbaţi care aveau cagule pe cap au intrat în local şi au aruncat o grenadă lacrimogenă. După care au turnat benzină peste mese, scaune şi dulapuri, apoi le-au aprins.
 
Aproximativ 50 de salvatori şi 15 maşini de pompieri au ajuns la faţa locului, iar numărul total al răniţilor s-a ridicat la nouă. Primele informaţii arătau că incidentul ar fi avut legătură cu o tentativă de jaf, dar presa franceză scrie acum că anchetatorii iau în considerare şi o reglare de conturi. 
Postat de: Cornelia Stefoglu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam