Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Martie 2015 | 11:04
O moldoveancă, suspectată că ar fi liderul unei grupări proxenete
O femeie originară din Republica Moldova, este suspectată că ar fi liderul unei grupări specializată în infracţiuni de proxenetism, organizat pe întreg teritoriul Europei. Membrii grupării sunt cetăţeni ai Republicii Moldova, Spaniei şi Belgiei.
Prin intermediul site-urilor de socializare, majoritatea înregistrate în orașul Londra, Marea Britanie, proxeneţii determinau la practicarea prostituţiei modele înregistrate pe aceste site-uri.

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și cei din Belgia au reușit să identifice peste 10 site-uri prin intermediul cărora activa gruparea respectivă și circa 150 de prostituate-modele din diferite țări cum ar fi Ucraina, Federația Rusă, România, Republica Moldova și Țările Baltice.

Forțele de ordine au desfășurat trei percheziții în municipiul Chișinău. Din locuința suspectei de 41 de ani a fost ridicată tehnică în care se afla baze de date cu numere de contact și numele clienților, numele și datele de contact ale modelelor, pozele acestora, telefoane și cartele telefonice a operatorilor belgieni, carduri bancare și alte probe materiale.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în timpul percheziției femeia a opus rezistență refuzând să ofere accesul în apartament, iar pentru a ascunde probele materiale, a transmis prin geam vecinilor o geantă în care se aflau probele.

În acest caz a fost pornită o cauză penală privind proxenetismul comis de un grup criminal organizat, capul grupării fiind reținută pentru 72 ore.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam