Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Martie 2014 | 11:31
O moldoveancă suspectată de omor şi jaf la Moscova
O cetăţeancă a Republicii Moldova a fost reţinută de poliţia din Federaţia Rusă. Femeia este suspectată de omor şi jaful mai multor persoane, scrie Moscovschii Komsomoleţ.
Potrivit mk.ru, femeia în vârstă de 44 de ani le ajuta pe mai multe femei în vârstă să își ducă pungile grele, apoi când intra în apartamentele acestora –le jefuia. Oamenii legii menționează că toate acțiunile femeii aveau loc după același scenariu. În cazul în care bătrânele opuneau rezistență, moldoveanca le provoca leziuni corporale.

Ancheta poliției a scos la iveală că în anul 2006, moldoveanca a mai o ucis o tânără de 21 de ani deoarece aceasta a ripostat când era jefuită.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam