Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Septembrie 2014 | 11:45
O moldoveancă va lansa la Roma o carte dedicată limbii române
O moldoveancă va lansa în Republica Italiană cartea „Limba română – între paranteze". Potrivit autoarei, Eugenia Bojoga, lucrarea reprezintă o colecţie de articole, eseuri, studii despre limba română dintre Prut şi Nistru, din trecut şi din prezent.
Potrivit actualitatea.it, scriitoarea motivează alegerea titlului prin descrierea registrului lingvistic folosit în Republica Moldova. „Mi-am dorit un răspuns la întrebarea „De ce limba română vorbită la Chişinău este altfel?" a declarat Eugenia Bojoga.

Lansarea care va avea loc la 12 septembrie, la Roma, va fi urmată de o dezbatere pe tema limbii române din afara granițelor României.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam