Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Februarie 2014 | 10:31
O navă a Republicii Moldova, blocată în apele Atlanticului
Nava „Just Mariiam”, care navighează sub pavilionul Republicii Moldova, s-a pomenit blocată în Canalul Mânecii din cauza unor defecţiuni la sistemul electric, informează Le Figaro.
Potrivit adevarul.ro, problemele ar fi apărut din cauza condiţiilor meteorologice din strâmtoarea ce desparte Franţa de Marea Britanie.

Prefectura Maritimă a dispus evacuarea unei părţi a echipajului şi tractarea vasului în portul Lorient, menţionează presa franceză.

Nava „Just Mariiam” cu o lungime de 71 de metri, era în drum spre Liban şi avea la bord opt membri ai echipajului.

 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam