Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Februarie 2018 | 10:15
O navă sub pavilion moldovenesc ce risca să se scufunde, salvată
O navă sub pavilion moldovenesc a fost salvată, în această noapte, în Marea Neagră şi tractată în Portul Constanţa, după ce a fost în pericol de scufundare. Nava are un echipaj de şapte marinari şi transportă produse petroliere, transmite Radio România Actualităţi.
„E o navă sub pavilion moldovenesc, are o avarie la sala maşinilor, o fisură în bordaj, şi a îmbarcat apă, sala maşinilor este inundată. Este un tanc petrolier, în jur de 1.600 de tone. Oamenii din echipaj au rămas pe navă. Nava este în port acum, pusă relativ în siguranţă, va fi adusă în dană. Etanşăm fisura şi după acea scoatem apa, iar apoi va di dusă în şantier pentru reparaţii”, a declarat directorul Serviciului Exploatare al Agenţiei Române pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare, Iulian Creţu.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam