Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Decembrie 2015 | 11:44
O navă sub pavilionul Moldovei transporta droguri în valoare de 50 milioane de euro
O navă aflată sub pavilionul Republicii Moldova a fost reţinută în Franţa deoarece transporta peste două tone de cocaină, anunţă ledauphine.com.
Sursa citată notează că la bord se aflau trei membri ai echipajului care au fost arestați, deși Maritime Telegraph notează că echipajul era format din 12 persoane, cetățeni turci și ucraineni.

Potrivit presei franceze, drogurile au fost depistate în spatele unui perete de metal într-un ascunziş pe nava „Carib Palm”, care naviga sub pavilionul Republicii Moldova şi care efectua un transport din Columbia spre portul Gdansk din Polonia.

Potrivit ministrului francez de Finanțe, Michel Sapin, aceasta reprezintă cea mai mare captură de cocaină făcută vreodată de oamenii legii din Franța.
Valoarea mărfii atinge suma de 50 de milioane de euro.


 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam