Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Martie 2016 | 18:17
O nouă ediţie a programului DOR, lansată
Biroul pentru Relaţii cu Diaspora (BRD) a lansat astăzi, 25 martie, înscrierea la ediţia a IV-a programului DOR, destinat generaţiei a doua de migranţi, originari din Republica Moldova, cu scopul de a consolida legăturile emoţionale, culturale şi de identitate ale tinerilor cu ţara lor de baştină, relatează Radio Moldova Actualităţi.
În perioada 25 martie – 25 mai 2016, copiii și adolescenții din diasporă se pot înregistra online, pe www.dor.md, pentru a participa la program.

La ediția din anul curent sunt așteptați să participe o sută de persoane. Programul va fi organizat în perioada 20-28 august. La DOR 2016 vor participa 75 de membri ai diasporei Republicii Moldova, 15 copiii și adolescenți din Republica Moldova și, pentru prima dată, 10 din diaspora română. 

Pentru a participa la DOR 2016, candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 12-17 ani; să înțeleagă și să poată comunica în limba română (nivel de bază conversație și nivel mediu de înțelegere), iar cei care au fost la edițiile precedente – să asigure înscrierea a cel puțin alți doi candidați noi. Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. Rezultatele înscrierilor vor fi anunțate pe 1 iunie 2016.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam