Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Martie 2018 | 17:52
O nouă rundă de granturi pentru diaspora moldovenească
Biroul Relaţii cu Diaspora anunţă o nouă rundă de granturi în cadrul Programului guvernamental „Diaspora Engagement Hub”. Scopul programului este de a-i susţine pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova şi de a pune în valoare capitalul uman al diasporei, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Diaspora Engagement Hub” este un program de granturi tematice și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare.
 
Programul include trei subprograme ce susțin: Parteneriate tematice regionale, abilitarea femeilor din diasporă și reîntoarcerea profesională a diasporei.
 

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam