Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Februarie 2014 | 13:29
O Parohie Ortodoxă a fost deschisă în Anglia de compatrioţii noştri
Moldovenii din Marea Britanie au luat parte, sâmbătă, 22 februarie, la inaugurarea Parohiei Ortodoxe cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din oraşul Northampton.
Locașul sfânt va fi păstorit de părintele Mitropoliei Chișinăului, Nicolae Prescura. La inaugurarea Parohiei, au fost invitați toți creștinii, în special vorbitorii de limba română, informează Ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam