Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Aprilie 2015 | 12:09
O peliculă moldovenească va fi proiectată la Festivalul de la Cannes
O peliculă din Republica Moldova va fi proiectată la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes. Echipa de creaţie nici nu a bănuit că experimentul de laborator cinematografic va reuşi să lanseze scurtmetrajul „Ecouri”, film care va fi vizionat la prestigiosul Festival, relatează Mesager.
Totul a început în vara anului 2014, drept un master-class în actorie de film, avându-i protagonişti pe actorii Dana Ciobanu şi Alexandru Rusu. Lucrurile însă au evoluat foarte repede, entuziasmul şi inspiraţia au făcut ca tinerii cineaşti să realizeze șase filme bazate pe creația lui John Cassavetes. Întreg procesul fiind supravegheat de regizorul Dumitru Grosei.

„Eu am luat acest material şi am făcut un  film de scurt metraj căruia i-am dat titlul „Ecouri”, pelicula va fi proiectat în mai la Cannes într-o secţiune non-competitivă adresată profesioniştilor în cinematografie”, a declarat regizorul Dumitru Grosei.

Filmul aduce în prim-plan mai multe secţiuni dramatice din viaţa unei femei. Scurtmetrajul „Ecouri” a fost selectat din 60 de producţii şi va fi prezentat în data de 19 mai alături de alte 15 producţii româneşti la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Filmul face parte din programul Romanian Short Waves, ediţia a opta, şi este susţinut de ICR, Centrul Naţional al Cinematografiei din România şi Asociaţia Secvenţe din România.

Mai multe detalii la acest subiect aflați din reportajul Mesager.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam