Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Mai 2018 | 10:03
O pianistă de opt ani din Moldova a câştigat marele premiu la un concurs din Italia
Pianista Catherine Caraman, în vârstă de doar opt ani, a câştigat locul I şi premiul mare la concursul internaţional de pian „Citta di San Dona Di Piave”, care a avut loc în Italia, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Pianista a cântat un recital de pian pe scena faimosului Teatro Metropolitano Astra, concurând cu peste 200 tineri pianiști din 27 țări ale lumii.
 
Supranumită „Micul Mozart de Moldova, Catherine a reprezentat Republica Moldova la peste 15 concursuri internaționale, unde a ocupat locuri de frunte. În luna ianuarie, Catherine și profesoara ei de pian au fost decorate cu medalia de onoare a Republicii Franceze.

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam