Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Octombrie 2015 | 16:03
O pictoriţă din Moldova şi-a vernisat lucrările la Lisabona
Născută în Republica Moldova şi stabilită în Portugalia, Ana Petrova a reprezentat ţara noastră la festivalul internaţional VERA World Fine Art 2015, anunţă Biroul pentru Relaţii cu Diaspora.
Evenimentul ce a avut loc la Lisabona este considerat de către comunitatea artistică mondială drept una dintre cele mai mari și importante expoziții de artă contemporană.

La ediția din acest an au participat peste 100 de artiști din 25 de țări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam