Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Aprilie 2015 | 16:00
O poetă din Basarabia şi-a lansat la Bucureşti cartea „Dor de România”
O tânără poetă din Republica Moldova a lansat duminică, 5 aprilie, la Bucureşti (România), cartea „Dor de România”. Este vorba de Diana Enache, originară din Abaclia (Basarabeasca).
Programul evenimentului a inclus și un recital de poezii în interpretarea actriței  Doinița Ghițescu, dar și un moment muzical în compania lui Octavian Mândruță și a lui Marian Stârcea.

„Recunosc, sunt profund mișcat de versurile în care talentul nativ se împletesc cu patriotismul militant. Cartea este un adevărat catalizator pentru idealul tuturor românilor: Reîntregirea Națională!”, a declarat pentru TRM.MD Ion Ursu, președintele Organizației Studenților Basarabeni din București.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina în parteneriat cu Organizația Studenților Basarabeni din București și Institutul Frații Golescu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam