Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Iulie 2015 | 14:01
O regiune din Franţa va marca Zilele Republicii Moldova
În regiunea Lyon din Franţa vor fi organizate zilele Republicii Moldova, la Camerele de Comerţ din câteva oraşe importante din această zonă. Un anunţ în acest sens a fost făcut de fostul ambasador al Republicii Moldova la Paris, Oleg Serebrian, pentru Radio Moldova Actualităţi.
„Există un Consulat Onorific deschis lângă Lyon, care se manifestă destul de bine. Consulul Onorific Christian Dodel, care este foarte activ, a reușit să facă mai multe lucruri în ultimii doi ani, o serie de expoziții ale pictorilor moldoveni.  La Lyon vor fi organizate Zile ale Republicii Moldova la Camerele de Comerț din câteva orașe importante din această zonă”, a declarat Oleg Serebrian.

El a menționat că la eveniment sunt așteptați și demnitari de la Ministerul Economiei de la Chișinău, reprezentanți ai mediului de afaceri din Moldova, pentru a prezenta oamenilor de afaceri francezi oportunitățile pe care țara noastră le oferă în sectorul economic.

Mai multe detalii aflați din interviul realizat de Radio Moldova Actualități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam