Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Mai 2014 | 15:24
O seară de artă şi cultură moldovenească, organizată în SUA
Moldovenii stabiliţi în Statele Unite ale Americii, reuniţi în grupul Social „Promovăm Moldova @ New York” au organizat în acest week-end un eveniment cultural sub genericul „From Moldova, with love” (Cu drag, din Moldova).
Seara de artă și cultură moldovenească a avut drept scop promovarea culturii naționale, stabilirea parteneriatelor locale, consolidarea comunității de moldoveni din statele New Jersey, New York și Pennsylvania, precum și din alte state din SUA. 

Potrivit Biroului pentru relații cu diaspora, programul a inclus inaugurarea unei expoziții de artă a pictorilor moldoveni cu tema „Moldova mea”, prezentarea colecției vestimentare „Natalyeea”, concert de muzică ușoară și populară, concurs pentru cel mai frumos costum național și degustarea vinurilor și bucatelor tradiționale moldovenești. Pe durata evenimentului a fost organizată și o campanie de colectare de fonduri pentru organizația de caritate din Moldova „Regina Pacis”.

Această inițiativă este organizată sub egida Ambasadei Republicii Moldova în SUA și a Biroului pentru relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova. De asemenea, evenimentul este susținut de parteneri din SUA, Canada și Moldova.

„Promovăm Moldova @ New York” este un grup social format din cetățeni originari din Republica Moldova, interesați să promoveze imaginea Republicii Moldova în SUA. Pe parcursul a patru ani de existență, această comunitate a organizat reuniuni lunare „Moldovan Happy Hours la New York”, a găzduit întâlniri cu personalități oficiale ale Republicii Moldova în SUA, a inițiat campanii de colectare de fonduri pentru organizații de caritate din Moldova, a participat la organizarea sărbătorilor naționale pentru diaspora moldovenească din New York și Washington DC.  
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam