Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
01 Iunie 2016 | 15:33
O sută de copii vor participa la programul DOR 2016
O sută de copii originari din Republica Moldova, stabiliţi cu traiul în 14 ţări (Italia, Portugalia, Spania, Grecia, România, Ucraina, Irlanda, Marea Britanie, Austria, Elveţia, Franţa, Cehia, Belgia, Federaţia Rusă şi Republica Moldova), au fost selectaţi să participe la Programul DOR – Diaspora * Origini * Reveniri, ce va fi organizat în perioada 20-28 august 2016.
Ei vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri cu diverse personalități din țară.
În total, pentru participare la program s-au înregistrat 191 de persoane, dintre care au fost selectați o sută.
 
„Cred că DOR-ul este un veritabil barometru, ce indică starea de spirit a diasporei noastre în raport cu partea de suflet rămasă acasă. Ne bucură geografia mult mai vastă a participanților, interesul lor sporit față de acest proiect, dorința de a veni împreună cu prietenii. Vom face tot posibilul ca și ediția din acest an să devină de neuitat”, a spus Valeriu Turea, șeful BRD.
 
DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare. Programul are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor – generația a doua de emigranți – cu țara lor de baștină, Republica Moldova. Prima ediția a DOR a avut loc în 2013. 
Postat de: Svetlana Cojocaru
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam