Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Mai 2015 | 10:37
O tânără de 21 de ani şi-a pierdut viaţa într-un accident produs în România
O tânără de 21 de ani din Republica Moldova şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier produs în România. Maşina în care se afla a ajuns pe contrasens şi s-a izbit puternic de un TIR, scrie stirileprotv.ro
Potrivit presei românești, la volanul automobilului se afla prietenul său. Se pare că băiatul, de 24 de ani, ar fi adormit. Și el, și iubita lui, au decedat pe loc.

Tinerii se îndreptau spre Cluj-Napoca. La ieșirea din localitatea Cuci, mașina lor a intrat brusc pe contrasens. Șoferul unui TIR, care se apropia, a văzut totul de la distanță și a încercat să-l atenționeze pe băiatul aflat la volan. A claxonat și a tras cât a putut de volan, dar n-a reușit să evite impactul.

Automobilul în care se aflau cei doi studenți s-a făcut zob și niciunul dintre ei n-a avut nicio șansă de supraviețuire. Fata a zburat prin parbriz și a fost găsită fără suflare. Iar băiatul a rămas captiv în caroseria distrusă a autoturismului. Pompierii au încercat mai bine de o jumătate de oră să-i recupereze trupul.

Cei doi erau studenți la Facultatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam