Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Decembrie 2015 | 09:18
O tânără din Chişinău, la un pas de a câştiga un concurs muzical din România
Xenia Chitoroagă din Chişinău s-a duelat duminică, 27 decembrie, în cadrul marii finale a unui concurs muzical lansat de un post de televiziune din România, clasându-se pe locul doi.
„Mândru că frumoasa Xenia e în echipa lui, Ştefan Bănică a ştiut să îi pună în evidenţă calităţile vocale şi să o ajute să strălucească. Emoţiile au fost transmise, sensibilitatea s-a simţit din prima secundă, aşa că interpretarea celor doi va rămâne în istoria show-ului X Factor!”, scrie romaniatv.net.

„Experienţa mentorului şi inocenţa concurentei s-au completat reciproc, iar piesa „Yesterday", a trupei Beatles, nu a sunat niciodată mai bine. Alegerea a fost foarte bună. Xenia, eşti preferata mea din echipa lui Ştefan", a remarcat Horia Brenciu.

Tânăra a subliniat că și-a dorit să participe la acest concurs muzical deoarece, potrivit ei,  „în Moldova nu există show-uri atât de importante precum cele din România”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam