Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Noiembrie 2017 | 15:18
O tânără din Comrat a câştigat Marele Premiu la un concurs muzical din Europa
Anna Dragu, tânăra originară din Comrat, a reprezentat Republica Moldova la concursul internaţional de melodii „Europa stars – 2017” şi a câştigat primele două locuri ale categoriilor folk şi pop, dar şi Marele Premiu al competiţiei. Aceasta a interpretat trei compoziţii muzicale în limbile găgăuză şi franceză, scrie ştirilocale.md.
Concursul s-a desfășurat în Praga, unde au participat artiști din zece țări, inclusiv Germania, Bulgaria, Rusia, Armenia, Georgia.

„Au fost concurenți puternici. Am trăit o experiență mare și sunt foarte bucuroasă că am participat la un astfel de concurs”, a spus Anna Dragu, în cadrul unei întâlniri cu primarul orașului Comrat.

Tânăra cântă de la opt ani, însă pentru prima dată a participat la un concurs internațional. Aceasta urmează să-și manifeste talentul la un concurs din Lituania, unde vor participa 15 țări.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam