Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 August 2016 | 16:35
O tânără din Moldova a cucerit marele premiu la Festivalul Internaţional „MusicForKids”
Festivalul Internaţional „MusicForKids”, organizat la Iaşi, România, a reuşit să adune cele mai bune voci din zece ţări, printre care Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Italia, Republica Moldova şi altele. Preselecţiile făcute pe parcursul unui an de zile au adunat la festival 62 de participanţi, scrie timpul.md.
Trofeul a fost cucerit de către Olga Verbițchi, o tânără de 15 ani, originară din Republica Moldova, care a impresionat juriul cu vocea sa. „Când mi-am auzit numele și m-am urcat pe scenă simțeam doar mândrie și bucurie. Nu îmi venea să cred ochilor și urechilor. Eram într-o stare de șoc total”, a spus câștigătoarea.

Întrebată cum a fost întâlnită de cei de acasă și de către prieteni, tânăra a spus că cei care o așteptau aveau lacrimi în ochi.
 
Olga Verbițchi nu se oprește aici. Câștigătoarea spune că o mai așteaptă încă o mulțime de festivaluri, printre care, unul la Cahul și unul în Malta. La fel, va mai participa și la unul de o avengură impresionantă - WCOPA, posibilitate ce reprezintă, de fapt, premiul câștigat - 2500 de dolari convertiți în participarea gratuită la World Championship of Performing Arts, ce va avea loc în iulie 2017 la Hollywood.

Menționăm că Republica Moldova a fost reprezentată de zece concurenți la șase categorii de vârstă:

Verbițchi Olga (Chișinău) – trofeul festivalului
Cotoros Cosmina (Chișinău) – locul I
Teleucă Iulia (Chișinău) – locul I
Cacicovschi Andriana (Chișinău) – locul II
Nistirovscaia Uliana (Bălți) – locul II
Teleatnic Corina (Soroca) – locul III
Revenco Irina (Bălți) – mențiune
Arion Laura (Chișinău) – mențiune
Ursu Camelia (Criuleni) – mențiune
Lîsii Victor (Bălți) – mențiune 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam