Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 August 2015 | 14:54
O tânără moldoveancă dispărută în Ucraina a fost găsită fără suflare
O tânăra din Republica Moldova care a fost dată dispăruta în Ucraina acum două săptămâni, a fost găsită decedată, astăzi, într-un parc din Kiev, informează Radio Moldova Actualităţi.
Tânăra a plecat în vizită în capitala țării vecine, iar de pe data de 18 iulie nu a mai luat legătura cu rudele sale.  Iar joi, 6 august, miliția ucraineană a anunțat că fata a fost găsită moartă într-un parc din Kiev.

Purtătorii de cuvânt ai miliției afirmă ca fata s-a cazat în hotelul în care rezervase o cameră. Acolo a făcut cunoștință cu un bărbat de 33 de ani. El i-a propus să iasă a doua zi la plimbare în oraș. Tânăra ar fi acceptat propunerea, iar când au ajuns într-un parc, individul a încercat să se dea la fata. Refuzul tinerei l-a înfuriat, el a scos un cuțit și a înjunghiat-o în piept.

Potrivit politiei ucrainene, pentru a ascunde urmele, asasinul a aruncat cadavrul victimei într-o groapa.

Individul de 33 de ani este originar din orașul Krivoy Rog și are antecedente penale. Acesta, fusese condamnat pentru jaf, când era încă minor, iar ulterior a mai fost judecat pentru omor și viol. El a fost reținut, fiind bănuit de omor intenționat.

Mai multe detalii aflați din materialul Radio Moldova Actualități.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam